22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logica Eesti suurendab tänavu oma kosmosetiimi

IT-firma Logica Eesti plaanib tänavu suurendada kosmosetööstusele tarkvara arendavat tiimi.

Hetkel on Logica Eesti kosmosemeeskonna suurus kuus inimest, kelle ülesandeks muuhulgas on arendada tarkvara, mis hoiab orbiidil ja opereerib üle kolmandiku maailma satelliitidest. Tänavune plaan on suurendada kosmoseprojekti meeskonda 10-15 liikmeni.

Ettevõte arendab tarkvara Euroopa Kosmoseagentuurile (ESA). Logica kontsern on olnud tegev tarkvaraarendajana kosmosetööstuses ligi 40 aastat.

IT-firma Logica Eesti ootab sellelt aastalt käibe suurenemist veerandi võrra, 4,1 miljoni euroni. Ettevõtte mullune käive oli 15 protsenti suurem kui aasta varem, kasvades 48 miljoni kroonini (3,1 mln eurot). Ettevõtte 3,4 miljoni kroonine kasum oli aga viimase viie aasta suurim.

Võrreldes eelmise aastaga plaanib Logica Eesti töötajaskonna kasvu sel aastal ligi 40% ehk senise saja töötaja tasemelt kasvatakse 140 inimeseni. Logica Eestil on praegu teoksil 20 suuremat projekti, millest pooled on seotud välisriikidega.

Üks näide on koos Eesti Energiaga valmiv projekt – uudne kaugloetavaid mõõteseadmeid toetav mõõteandmete süsteem, mis kogub kokku klientide elektrinäidud, et väljastada nende põhjal arve. Eestis saadud kogemust on asutud edukalt eksportima – tänases päevas on Logica Eesti abil sarnane projekt juba töös Inglismaal sealse suurima energiaettevõtjaga.

Logica Eesti tegevjuhi Toomas Saarseni sõnul on Logica üle maailma kasvanud ja Logica Eesti kasvab täna nii eesti kui ka teistel turgudel. "Kui me teeme siin häid projekte, siis need jõuavad tulevikus välisturgudele ja vastupidi. Juba lähiaastatel näen võimalust, et meie töötajaskond kasvab kordades," märkis ta.

Logica on ligi 40 000 töötajaga 40 riigis tegutsev, enam kui nelja miljardi euro suuruse aastakäibega rahvusvaheline äri- ja infotehnoloogiateenuste ettevõte. Logica on noteeritud nii Londoni väärtpaberibörsil kui ka Euronextil Amsterdamis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755