24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Angry Birdsi arendaja usub eestlastesse

Maailma populaarseima nutitelefoni rakenduse Angry Birds arendaja Ville Heijari tõdes tänasel loomemajanduse seminaril Creative Hotspots, et Eesti tarkvaraarendajatelt ja start-upidelt  võib iga hetk oodata maailmatasemel kõrgetasemelist arendust.

 „On raske öelda, millal see täpselt juhtub,“ kommenteeris Heijari. .Angry Birds jõudis tänase tulemuseni aastaga, eestlaste rakenduste puhul võib see toimuda kiiremini, lisas ta.

Heijari sõnul on tal hea meel olla täna Tallinnas ja jagada oma kogemusi „vihaste lindude“ turuletoomise kohta. Tema sõnul on Tallinn täis häid ideid, uuenduslikku mõtlemist ja värskete arenduste hõngu. Angry Birdsi edu taga on Heijari  sõnul tavapärasest kaks korda pikem väljatöötamisperiood ning asjaolu, et mäng on suunatud kõigile alates lastest lõpetades  vanavanematega.

Ville Heijari astus üles täna Tallinnas toimunud loomemajanduse seminaril Creative Hotspots, mis tõi kokku juhtivad loomemajanduse valdkonna ettevõtjad, investorid ja arvamusliidrid Euroopast, et jagada kogemusi uute ärimeetodite rakendamisest. Üritusel kaardistati võimalusi, kuidas innustada ja toetada loomeettevõtete ja -ettevõtluse arengut IT, uue meedia, filmi, muusika, moe ja disaini valdkondades.

Rahvusvahelist seminari Creative Hotspots korraldab Briti Nõukogu Eesti esindus koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega Eestis. Üritus on osa Briti Nõukogu loome- ja kultuurimajanduse programmis, mis toetab rahvusvahelisi loomeettevõtjate võrgustikke ja dialoogi loomemajanduse poliitikate arendamiseks. Seminar on osa Tallinn Music Weeki programmist. Üritusel on osalejaid Suurbritanniast, Põhjamaadest, Ida-Euroopa riikidest, Venemaalt, Lätist ja Leedust. 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755