24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes hakkab arendama Registreerija portaali

Eesti Interneti SA alustab töid projektiga „Eesti .ee tippdomeeni moderniseerimine II“, mille arendustööde teostajaks saab AS Helmes.

Projektiga „Eesti .ee tippdomeeni moderniseerimine II“, käivitatakse registreerimisteenuste kasutusmugavust parandavad Registreerija portaal ja Registripidaja portaal ning luuakse viimase sadama registripidaja EE Direkt.

Registreerija portaali eesmärk on pakkuda .ee domeeni registreerijatele senisest kättesaadavamal kujul ja ühest kohast informatsiooni kõigi nendega seotud domeenide, nende aegumistähtaegade ja registripidajate kohta. Registreerija identifitseerimine toimub ID-kaardi või mobiili-ID kaudu.

Registripidaja portaali loomise eesmärgiks on optimeerida Eesti Interneti SA ja registripidajate vahelist suhtlust lihtsustamaks registripidajate tööd .ee domeeni registreerumisteenuste osutamisel.

Eesti Interneti SA oma registripidaja EE Direkt saab olema „viimase sadama registripidaja“, mille eesmärk on tagada registreeringute säilimine juhul, kui mõni registripidajatest lõpetab tegevuse. EE Direkt võtab tegevuse lõpetanud registripidaja domeenid üle. EE Direkt ei konkureeri harilike registripidajatega, otse domeene registreerida ei ole võimalik.

Arendustööde teostajaks on AS Helmes, kes on välja valitud Riigihangete seaduses sätestatud menetluse tulemusena. Projekti finantseeritakse Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt 37 710 euroga. „Ehkki projekt „.ee tippdomeeni moderniseerimine II“ raames arendatavad lahendused on omavahel võrdlemisi erinevad, võimaldab nende ühte hankesse koondamine säästa raha,“ ütles projekti kureeriv Eesti Interneti SA IT- ja arendusosakonna juhataja Hannes Klausen.

Eesti Interneti SA on Vabariigi Valitsuse ja ITL poolt asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni haldamine, turvalisuse tagamine, internetikogukonna esindamine rahvusvaheliste organisatsioonide, sh ICANN juures ja domeenivaidluste komisjoni töö korraldamine.  

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755