11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elioni sidekatkestuse põhjustas teenusruuteri rike

Elioni laupäevase sideteenuse häire põhjustas teenusruuteri riistvara rike.

„Probleeme teenusega põhjustas teenusruuteri riistvara rike, mille täpseid põhjuseid uurime koostöös seadme tootjatega,“ teatas Elion. „Seade ei lakanud töötamast, vaid tekitas töötamise ajal häireid teistes võrguseadmetes, mis tegi vea avastamise ja lokaliseerimise keeruliseks. Tegemist ei olnud tuumikvõrgu seadmega.“

Laupäeval kell 10:47 avaldus Elioni teenusvõrgus rike, mis tingis võrgu ebastabiilsuse üle Eesti.

DigiTV vaatamisel ja VoIP telefoniga helistades tekkisid häireid ja esinesid lühiajalised katkestused ajavahemikul 10:47 – 12:20. Lisaks esines sel ajavahemikul ka häireid kaardimaksetega ja EMT mobiilse andmeside töös. Internetiteenus oli üle Eesti valdavalt töökorras, samuti töötasid analoog- ja digitelefonid.

Kell 12:20 lokaliseeriti rike seadmes, mis mõjutas Ida-Harjumaa, Viimsi ja Lasnamäe ühendusi ning osalised häired mujal Eestis digiTV ja VoIP teenustes kõrvaldati.

Viimasena taastasime ühendused Ida-Harjumaal, Viimsis ja Lasnamäel, kus digiTV ja VoIP-kõned toimisid taas tavapärasel viisil alates kell 13:45.

Elion lubab teha omalt poolt kõik, et ehitada oma võrk töökindlamaks. “Käesoleval aastal investeerime võrgu arendustöödesse rohkem kui 20 miljonit eurot,” teatas Elion. 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755