22. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google'i juht sai mullu üle 313 000 dollari kompensatsiooni

Üle kuue miljoni dollari aastas teeninud Google'i endine tegevjuht Eric Schmidt sai uuele ametikohale asumise järel kompensatsiooni 313 219 dollarit.

Sel teisipäeval avaldatud andmete kohaselt ulatus Schmidti kompensatsioon 313 219 dollarini. Pea kogu see summa oli kulunud Schmidti ihukaitsjale ja ärireiside eest maksmiseks.

10 aastat Google'it juhtinud ja baaspalgana 1 dollari aastas saanud Schmidt asus internetifirmas uuele ametipostile, vahendas cybersecurity.ru. Seal on tema baaspalgaks juba 1,25 miljonit dollarit aastas ja esimese palgatšeki on mees juba kätte saanud.

Lisaks baaspalgale sai Schmidt möödunud aasta eest 6 mln dollarit boonustena. Kui Schmidt jaanuaris teatas oma tegevjuhi ameti mahapanekust, sai ta 100 miljoni dollari väärtuses Google'i aktsiaid.

Kui Schmidt Google'isse tööle asus, teenis ettevõte aastakäibena alla 90 miljoni dollari. Mullune käive ületas 29 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755