27. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piraatlus võtab maailma majanduselt 1,7 mld dollarit

Rahvusvahelise Kaubanduskoja 2011. aasta uuringu kohaselt kaotab intellektuaalomandi võltsimise ja piraatluse tõttu maailmamajandus 2015. aastal juba 1,7 miljardit USA dollarit ja seades ohtu 2,5 miljonit töökohta.

Intellektuaalomandi kaitsest tekkiv majanduslik kasu on ilmne. Vastavalt Bussiness Software Alliance uuringule selgus, et kui piraatlus väheneks maailmas järgmise nelja aasta jooksul 10%, tooks see majandustegevusse 142 miljardit USA dollarit ja looks 500 000 uut töökohta IT sektoris.

"Tugev intellektuaalse omandi kaitse on jätkusuutliku ja innovatsioonile suunatud äri nurgakivi, mis omakorda soodustab majanduskasvu, töökohtade loomist, ausat konkurentsi ning maksutulude laekumist riigi- ja kohalikesse eelarvetesse," ütles Microsofti piraatlusvastase valdkonna juht Baltikumis Anneli Jõesalu.

Eelmisel aastal viis Microsoft 38 000 arvuti kasutaja seas ja enam kui 20 riigis üle maailma läbi uuringu, millele vastanutest ligi 75% leidis, et valitsus ja IT tööstusharu peaksid tegema rohkem, et kaitsta neid ebaseadusliku tarkvara riskide, sealhulgas isikuandmete varguse ja viiruste eest.

Microsoft liitus eile Maailma Intellektuaalomandi Organisatsiooniga (World Intellectual Property Organization), kutsudes IT tööstusi, valitsust ja tarbijaid üles pöörama rohkem tähelepanu intellektuaalomandi kaitsele.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052