16. mai 2011
Jaga lugu:

Webmedia kasvumootorid vähendavad Eesti osa käibes

Webmedia Groupi käibes on hetkel Eesti osakaal 25%, tulevikus loodetakse, et rõhk läheb veelgi enam välisturgudele. Põhilised kasvumootorid on Venemaa, Pärsia lahe piirkond ja Soome.  

Webmedia Groupi operatsioonijuhi Hanno Hussari sõnul on nad kogu aeg  rihtinud seda, et 50% ettevõtte käibest oleks väljaspool Eestit. „Soome ettevõttega ühinemisel me seda ka saavutasime,“ lausus Hussar.

Webmedia Groupi juhi Priit Alamäe sõnul tuleb neil alates homsest väljaspool Eestit 75% käibest, seega Eesti osakaal on kogu nende äris hetkel 25%. „Me oleme väga uhked. Kui rääkida aastast 2015, siis kindlasti me ootame olulist kasvu Soomes, Venemaal, Pärsia lahe ääres, valdkondadest riigirahanduse tarkvara ekspordist ning tervisehoiust - need on põhilised kasvumootorid," märkis Alamäe. 

Ta lisas, et kui Eesti turg maagiliselt ei kasva järgmise kolme aasta jooksul, siis Eesti osakaal ettevõtte käibes võiks olla lõpuks umbes 15%. 

Webmedia juhi Taavi Kotka sõnul Eesti üksus siiski kasvab uute töötajate näol. "Me ei kavatse Eesti klientidest loobuda. Me hakkame oma liidripositsiooni hoidma," kinnitas Kotka.

Venemaal alustas Webmedia tööd eelmise aasta kevadel. "Sel aastal on mahud oluliselt suurenenud. Usun, et aasta lõpuks jõuame käibenumbriteni kaks kuni neli miljonit eurot aastas. Esimene eesmärk on lähima aasta jooksul suurendada Venemaa portfelli osakaalu 10%-le kogu grupi käibest,“ rääkis Kotka.

Alamäe lisas, et Venemaal on kaks suunda. "Üks on eksport ehk teeme tööd riigi- ja finantssektoris. Teine suund on suured Soome ettevõtted, kes töötavad Venemaal. Need on suunad, mida tahame kasvatada,“ nentis Alamäe.

„Webmedia ja CCC sobivad väga hästi omavahel ning täiendavad üksteist. Integratsioon saab olema väga kiire ning mõlemale poolele kasulik. Me saame sellistest sisemistest protsessidest palju võita,“ nentis Hussari.

Ta rõhutas, et kahe ettevõtte integratsioon plaanitakse kiiresti läbi viia, aga selleks on vaja ruttu inimesi juurde kaasata. 

Alamäe sõnul aitab CCC juhi Jorma Kallio kaasamine juhtkonda tõsta ka Eesti taustaga ettevõtete keskmist juhtimiskvaliteeti. "Kallio on juhtinud Polar Electrot, ta ehitas üles Suuntot ning samuti Johnson&Jonhsoni ühte haru Euroopas," sõnas Alamäe. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee