24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igal viiendal eestlasel on nutitelefon

Baltikumis läbi viidud mobiilikasutajate uuringust selgus, et igal viiendal mobiilikasutajal Eestis on taskus nutitelefon.

Uuringu tulemuste põhjal on Eesti  nutitelefoni kasutaja keskmisest suurema sissetulekuga ning vanem kui 25 eluaastat. 58 protsenti siinsetest nutitelefonide kasutajatest on naised.

Baltikumis on kõige enam nutitelefonide kasutajaid Leedus -  28 protsenti, seejärel Eestis 21 protsenti ning viimasel kohal on Läti 15 protsendiga. 

„Kuigi nutitelefonide kasutajate hulk on veel suhteliselt madal, on oodata uute nutitelefonimudelite turule tulekut selle aasta teises pooles,“ kommenteerib Samsung Electronics Baltics Eesti esinduse telekommunikatsiooni valdkonna juht Erik Ellam.

76 protsenti küsitlusele vastanud eestlastest nutitelefoni kasutajatest peavad telefoni valikul kõige olulisemaks aku vastupidavust. Ligi viiendik neist laeb oma telefoni akut iga päev. 

Nutitelefoni kasutajad pööravad uue telefoni ostmisel tähelepanu protsessori töökiirusele, andmesidekiirusele, operatsioonisüsteemile ja rakenduste valikule. Telefoni soetamisel on oluline ka selle disain  - kasutajad eelistavad kompaktseid ja stiilse disainiga tooteid.

Uuringu kohaselt ei langeta eestlased ostuotsust võrreldes lätlaste ja leedukatega mitte tootja brändi, vaid nutifoni funktsionaalsuse järgi. Lätis ja Leedus on tootja nimi telefoni valikul üks võtmeteguritest. 

Peamisteks põhjuseks, miks tavapärase mobiiltelefoni kasutajad endale nutitelefoni soetada ei soovi, on telefoni aku lühike kestvusaeg, rohmakas disain ning kõrge hind. Samas polnud tavaliste taskutelefonide kasutajad rahul oma telefoni ekraani kvaliteedi ning seadme piiratud võimalustega, mis takistavad modernse tehnoloogia kasutamist.

Maikuus viis Samsung Electronics Baltikumis läbi uuringu, milles küsitleti nii Eestis, Lätis kui Leedus üle tuhande inimese, et kaardistada nutitelefonide kasutajate eelistusi.   

Samsung Electronics Co., Ltd. on ülemaailmne liider pooljuht-, side-, digitaalmeedia- ja digitaalse ühendtehnoloogia alal. Ettevõtte konsolideeritud müügitulu oli 2010. aastal 135,8 miljardit USA dollarit.

Ettevõte, mille 68 riigis olevas 206 kontoris töötab ligikaudu 190 500 inimest, koosneb kaheksast sõltumatust äriüksusest: visuaalse meedia, mobiilside, sidesüsteemide, digiseadmete, IT-lahenduste, digitaalpildinduse, pooljuhtide ja vedelkristallekraanide äriüksused. Samsung Electronics on digitelerite, mälukiipide, mobiiltelefonide ja TFT-vedelkristallkuvarite tootmise alal maailmas esikohal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052