26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zennström: Microsoftil on Skype’iga potentsiaali küll

Skype’i asutaja Niklas Zennström näeb 8,5 miljardi dollariga Skype’i ostnud Microsoftil mitmeid võimalusi oma kallis ost teenima panna.

„Skype’i kogu potentsiaali pole veel rakendatud,“ ütles Zennström agentuurile Reuters, viibides Pariisis president Nicolas Sarkozy korraldatud internetiettevõtjate foorumil. „Ma usun, et Microsoftil on suured võimalused selle integreerimiseks oma erinevatesse teenustesse.“

Microsoft võiks kombineerida Skype’i näiteks Outlookiga, et olla atraktiivsem äriklientidele, pakkus Zennström. Või ühendada hääle ja video kommunikatsiooni Microsofti Xboxi reaalajas mängudega.

Lisaks võib Skype pakkuda Microsoftile alternatiivse kanali tugevama positsiooni saamiseks mobiilsides, kuhu Microsoft on eelkõige panustanud partnerlusse kaudu Nokiaga.

Zennströmi sõnul hakkab Skype jõudma n.ö teise faasi, mis on enam seotud mobiiltelefonide ja videokõnedega. Seda võrreldes algusaegadega, kus Skype võimaldas eelkõige tasuta kõnesid arvutist arvutisse. „Siin on suured võimalused ja veel piisavalt ruumi kasvamiseks,“ ütles Zennström.

„Me reisime kõik endiselt üsna palju, et erinevatele kohtumistele jõuda, kuna seda läheduse tunnet, mida annab isiklik kohtumine, ei asenda isegi Skype’i videokõned,“ ütles ta. „Põhitehnoloogia osas on veel palju tööd teha, et videokõnede kvaliteeti tõsta.“

Zennström asutas Skype’i kahasse taanlase Janus Friisiga 2003. aastal. Tänaseks on teenusel 145 miljonit kasutajat. 2005. aastal müüs Zennström Skype’i eBayle ca 3 miljardi dollari eest. 2009. aastal osales ta konsortsiumis, mis Skype’i eBaylt välja ostis. Microsofti ostutehingu lukkuminekuga müüb Zennström kogu oma osaluse. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755