27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa otsib EestistIT-ideid

Täna külastab Eestit kõrgetest Vene ametnikest koosnev mitteametlik delegatsioon, kelle huviks on tutvuda Eesti infotehnoloogialahendustega. Delegatsiooni võõrustab Elion.

Infoühiskonna arendamine on Venemaal väga kõrge prioriteediga teema. Delegatsioon soovib Elioni teatel tutvuda sellega, mida on Eestis infoühiskonna ja IT-valdkonnas ära tehtud (e-valitsus, ID-kaart, mobiil-ID jne) nii avalikus kui ka erasektoris. Venemaa huvi on meie kogemustest õppida ning kaaluda samade teenuste kasutuselevõtmist ka Venemaal. Venemaa on juba otsustanud võtta Eesti eeskujul kasutusele ID-kaardi ja mobiil-ID ning loovad nende ümber uusi teenuseid.

Delegatsiooni kuuluvad Venemaa infotehnoloogia ja kommunikatsiooni ameti direktor Aleksei Popov, Venemaa Föderatsiooninõukogu liige Ruslan Gattarov, Venemaa riigijuhtimise, regionaalarengu ja kohaliku omavalitsuse ameti direktor Andrei Šarov, Venemaa majandusarengu ministeeriumi ameti osakonna ülem Oleg Pak ja Venemaa infotehnoloogia ja sideameti direktori asetäitja Vladislav Fedulov.

Elioni teatel on nad kokku koondanud Eesti IKT ettevõtted, kes on huvitatud oma teenuste eksportimisest (Webmedia, SmartLink, Remarc Systems, Helmes).

2011. aastal teenib kogu Eesti IKT sektor koostööst Venemaaga prognoosi järgi 5-6 miljonit eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052