1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokiale ennustatakse jätkuvat allakäiku

Ajakirja Forbesi blogija Eric Kravitz kirjutab oma kommentaaris, et eilne mäda päev, mil tuli investoreid šokeerinud kasumihoiatus, ei jää Nokia ajaloos kindlasti mitte viimaseks mädaks päevaks.

Kravitz tsiteerib analüütikut Pierre Ferragud, kes kirjutab, et Nokia suhtes on küpsemas nende mustim stsenaarium. “Me usume nüüd, et Nokia seadmete äri kogeb tegevuskahjumeid ka selle aasta kolmandas ning tuleva aasta esimeses kvaratlis. Me usume ka, et Windows-operatsioonisüsteemil põhinevate telefonide turuletulek saab olema raske, arvestades Nokia brändi veojõudu ja nähtavust, samuti kiirust, millega kolmanda ökosüsteemi tekkimise võimalus on kadumas.”

Ferragu ennustab Nokiale “Motorola-tüüpi stsenaariumit”, prognoosides, et ettevõtte II kvartali nutitelefonide turuosa langeb võrreldes eelmise aastaga 19%.

Ferragu ei usu, et Microsoft Phone 7 operatsioonisüsteem suudab Nokiat päästa. “Kiirelt muutuval turul on Nokia väga kiiresti kaotamas. Kasumihoiatus II kvartaliks tõestas, et järgmised aastad tulevad väga rasked, müüginumbrid ja turuosa langevad jätkuvalt, kui mitte isegi senisest veelgi kiiremini.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755