1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rene Ilves: Nokialt paha üllatus

Väikeaktsionär Rene Ilvese sõnul on tal äärmiselt kahju, et Nokia andis eile nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas käibe- ja kasumihoiatuse ning tühistas kõik eelnevalt antud prognoosid. Siiski soovitab Ilves Nokia aktsiaid osta.

„Ma kindlasti ei oodanud seda, see tuli halva üllatusena. Aktsia reageeringust võib väita, et ka teistel turuosalistel tuli see halva üllatusena,“ kommenteeris Ilves.

Ilvese sõnul ei ole tema investeerimistee muutunud, mis oli algusest peale. „Microsofti deal (tehing-toim.), mis ei ole veel oma mõju avaldanud, alles tuleb. Seega ma arvan, et tasub ikka juurde osta. Ma ise ostaks küll aga kahjuks olen kogu raha ära investeerinud,“ lausus Ilves.

Nokia ja tarkvaratootja Microsofti otsustasid veebruaris astuda üheskoos vastu nutitelefonide turgu juhtivatele Apple’ile ja Google’ile

Ilvese portfellist moodustas Nokia enne langust 15%, nüüd 12%. Tema sõnul on seda päris palju. Ta lisas, et Nokia peaks veel paar päeva langema ja siis võiks järsku jälle tõusma hakata, aga seda ei saa prognoosida.

Nokia andis eile kell 15.00 nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas käibe- ja kasumihoiatuse. Sõltuvalt teise kvartali prognoosidest pole Nokia sõnul enam kohane anda välja 2011. aasta kasumi- ja käibeprognoosi, millega seonduvalt tühistas ettevõte terveks aastakse tehtud prognoosid. Samas lubab mobiiltelefonide tootja investoritele, et ettevõte jätkab lühiajaliste kvartaliprognooside andmist. Nokia aktsia kukkus eile 13,2%, tasemeni 5 eurot. Ettevõte avaldab oma teise kvartali tulemused 21. juulil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052