10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikumi ülene juhatus tekitab kindlustusseltsides pingeid

Välisomanike seas popp maatriksjuhtimine on lisaks pankadele üsna levinud ka siinsetes kindlustusfirmades. Kuid nii nagu viis too maagiline sõna omal ajal SEB siinse juhi lahkumiseni, tekitab see pingeid ka seltsides, kirjutab tänane Äripäev.

"Baltikumi ülese juhtimise miinus on ühisosa leidmine ja otsustele jõudmise kiirus. Samuti kohalike eripärade äratundmine ning arvestamine otsustamises, kuna protsess veidi venib ja on veidi emotsionaalsem kui ühe riigis otsustamisel,“ selgitab Mandatum Life juhatuse esimees Imre Madison, kes juhib hetkel ettevõtte tegevust kolmes riigis.

Äripäevale on öeldud, et sarnaselt ERGOle esineb ka If Kindlustuses sisepinged just Baltikumi-ülese juhatuse tõttu. Ettevõtte juhatuse liige Artur Praun lükkab need kuuldused ümber. „Küsimus on selles, kuidas on üles ehitatud juhi suhtlus oma meeskonnaga. Meie kogemuse põhjal toetab meie tänane ülesehitus inimeste igapäevatöö tegemiseks vajalikku suhtlust,“ lausub Praun.

Ka Tele2-s prooviti mõni aasta tagasi teha Balti juhtkonda.„Tol hetkel jäi see tegemata, kuna sellest ei tekkinud mingisugust otsest kasu,“ lausub ettevõtte endine juht Toomas Tiivel.

Põhjuseid, miks tsentraliseeritud juhtimisest loobuti, on mitu. „Ärid olid suhteliselt erinevates faasides, samuti olid kõik probleemid ja väljakutsed erinevad,“ põhjendab Tiivel, miks sünergiat ei saanudki tekkida.

Lisaks käis Tiiveli sõnul riikide vahel omavaheline väike võitlus ja Balti juhtkond ei andnud mingisugust väärtust.

Selgub, et sarnaste probleemidega peavad silmitsi seisma ka kindlustusseltside juhatuse liikmed.

Pikemalt loe Baltikumi ülese juhatuse plussidest ja miinustest tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755