21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased lõid iPhone'ile ravimite infosüsteemi

Apteekide Infotehnoloogia OÜ avas tasuta rakenduse lähima apteegi ja ravimite info leidmiseks.

Alates juuni algusest on kõigil iPhone'i kasutajatel võimalik tasuta alla laadida rakendust, mis leiab lähima apteegi, näitab soovitava ravimi olemasolu ning lähimat teed apteegini ning pakub hinnavõrdluse võimalust, teatas ettevõte.

iPhone'i kasutajad saavad rakenduse alla laadida nimega "Raviminfo". iPhone'i puudumisel leiavad soovijad vajaliku info internetist. Tegu on entsüklopeedia laadse andmebaasiga, mis hõlmab kõiki Eestis müüdavaid ravimeid ning mille sarnast maailmas ei leidu.

"Valminud rakendus on aastatepikkuse töötulemus, mis on vajalik abivahend kõigile meile - nii arstile kui patsiendile. Ühelt poolt on kiiresti võimalik välja selgitada, millisest apteegist kõige kiiremini ravimi kätte saab ning teisalt, saate infolehe alusel ise selgitada, millised on võimalikud kõrval- või koostoimed teiste preparaatidega. Eriti näeme vajadust rakenduse järgi suvisel ajal kui inimesed puhkavad ja reisivad," kommenteeris tasuta teenust OÜ Apteekide Infotehnoloogia juhataja Siim Uibokand.

Programmeerija Martin Vels poolt loodud lahendus jõudis juba esimesel nädalal allalaadimiste TOP 25-s esimesele kohale. "Rakenduse kvaliteedi garanteerib nii loojatele kui kasutajatele Apple'i otsus lubada rakendus allalaadimiste poodi App Store'i," lisas Uibokand.

Lähiajal lisab Apteekide Infotehnoloogia teenusele lihtsasti kasutatava võimaluse kontrollida samaaegselt kasutatavate ravimite koostoimeid. Teisisõnu, piisab ravimite nimede sisestamisest vastavasse vormi, et veenduda nende kooskasutamise ohutuses. Sarnane luuakse ka teistele nutitelefonidele.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052