5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilse interneti kasutamine on kasvanud

Juunikuus valminud TNS Emor turuuuringute järgi on mobiilse arvutiühenduse kasutamine 2011. aasta esimeses pooles Eestis hoogsalt kasvanud. Elisa Eesti on uuringu tulemuste kohaselt mobiilse interneti turul jätkuvalt liidripositsioonil, 2011. aasta kuue jooksul tõusis Elisa turuosa 34 protsendini. 

TNS Emor juhtekspert Mari-Liis Eensalu sõnul on mobiilse arvutiühenduse kasutamine Eestis kasvanud käesoleval aastal eriti jõudsalt. „Kui veel eelmise aasta lõpu seisuga kasutas mobiilset internetti Eestis 13% 15-74-aastastest elanikest, siis tänaseks on mobiilse arvutiühenduse kasutajaskond samas vanuserühmas tõusnud 21%-ni,“ ütles Mari-Liis Eensalu.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on Elisa käesoleva aasta juunikuus läbiviidud TNS Emor turuuuringute järgi veelgi kasvatanud oma liidripositsiooni mobiilse interneti turul.

TNS Emor turuuuringu järgi on Elisa turuosa tõusnud 34%-ni. EMT turuosa on 28%, Tele2 19% ja DIIL-il 2%, KÕU turuosa on kahanenud marginaalse 4%-ni.

TNS Emor uuringu käigus küsitleti käesoleva aasta juunis 1885 inimest.

„Teenuse hinna, iseloomu ja kvaliteedi kõrval on mobiilse interneti kasutamisele kaasa aidanud 3,5G levialade jõuline laienemine ning seadmete, eriti nutitelefonide hinna alanemine,“ sõnas Andrus Hiiepuu.

Tehnilise järelevalve ameti poolt 30. juunil 2011 avalikustatud andmete kohaselt pakub Elisa Eestis klientidele kõige kõrgemaid allalaadimiskiiruseid. Keskmiseks summaarseks allalaadimiskiiruseks mõõdeti Elisal 2974 kbit/s, EMT-l 2611 kbit/s ja Tele2-l 2092 kbit/s.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755