6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i siseinfo lekitaja tunnistas end süüdi

USAs toimuval kohtuprotsessil ühe Apple'i alltöövõtufirma juhi vastu tunnistas viimane end süüdi. Mees tunnistas, et on müünud spekulantidele firmasaladusi.

Lisaks kuni 30 aastasele vanglakaristusele võib meest ähvardada üle 5 miljoni dollarine rahatrahv, kirjutab Spiegel Online. 39aastane meesterahvas töötas Apple'i ühe olulisema tarnija Flextronics juures, mis võimaldas tal pidevalt olla kursis kõigi uuendustega. Oma infot müüs ta väidetavalt edasi kriminaalsetele börsispekulantidele. Nii näiteks lekkis juba kuid enne ilmumist läbi, et iPhone 4-l on teine kaamera videotelefonikõnede jaoks ja et Apple arendab teatud liiki lugemisseadet, mis hiljem osutus iPadiks.

Kohtualune tunnistas, et sai oma info eest aastatel 2008 kuni 2010 kokku 45 000 dollarit. Ühtlasi oli ta teadlik sellest, et tema antud infot kasutati aktsiatega kaubitsemiseks.

Kohus langetab oma otsuse reedel, karistust hakatakse aga rakendama alles aastast 2013, enne seda saab süüalune teha koostööd uurimisorganitega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052