22. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma tarkvara jõuab Olivetti tahvelarvutisse

Eesti tarkvaraarendusettevõte M-Meedia OÜ tarnib Itaalia elektroonikagigandile Olivetti tahvelarvuti äritarkvara.

M-Meedia ja Itaalia partner K-Now s.a.r.l on sõlminud koostöölepingu Itaalia suure elektroonikaseadmete tooja Olivettiga. Koostöös tarnitakse Eestis arendatud McMaker mobiilirakenduste tarkvara Olivetti Olipad tahvelarvutites Lääne-Euroopa äriklientidele. Eesti lahendust hakkab oktoobrist turustama üle 400 Olivetti edasimüüja.

M-Meedia teatel on McMaker veebipõhine töövahend, millega saab luua lihtsamaid ja keerulisemaid programme nutiseademetele. Lepingu raames täiendatakse olemasolevat tarkvara, et see arvestaks Olivetti seadmete spetsiifikat ning turustuseesmärke. Kohandustööd viiakse läbi septembri jooksul, pärast mida algab ühislahenduse testiperiood Olivetti laborites.

"Sõlmitud leping on meie jaoks hea võimalus suurendada kiirelt lahenduse kasutajaskonda ning sellest tulenevalt ka arendusmeeskonda Eestis," ütles M-Meedia omanik Kari Maripuu. "Lepinguga ei kaasne küll kindlat rahavoogu, kuid suurkorporatsiooni soov koostööks ja tootearenduse ühtlustamiseks annab julgust arvata, et projekt võib osutuda tulemuslikuks," lisas ta.

M-Meedia on aastal 2000 asutatud Eesti kapitalil põhinev IT-ettevõte. Firma põhitegevusalaks on investeeringud erinevatesse IT-lahendustesse, sh tarkvaraarenduslahendused ja serverilahendused, millega tegelevad ettevõtte tütarettevõtted Brightspark OÜ ning Best Practice OÜ.

McMaker tarkvara on arendatud alates 2010. aasta detsembrist koostöös Itaalia tarkvaraarendusettevõttega K-Now, kelle vahendusel sõlmiti leping ka Olivettiga.

1908 asutatud Olivetti on arvuteid, printereid ja muud kontoritehnikat tootev firma, mis kuulub Telecom Italiale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755