23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseliidul nüüd turvalisem IT taristu

Eesti IT-täislahendusi pakkuv ettevõte Net Group tarnis Kaitseliidule uue turvalise IT taristu. Uus turvaline lahendus võimaldab Kaitseliidul hallata efektiivselt  kõiki kasutajaid, töökohti ja tarkvaralahendusi.

Kaitseliidus juurutatud tehniline lahendus võimaldab kõikides Kaitseliidu allüksustes asuvaid arvutitöökohti keskselt hallata ja vajadusel uuendada. Projekti eesmärk oli malevate IT-teenused konsolideerida ja viia ühele standardiseeritud töökohaplatvormile ja  tehniliselt võimekuselt ning turvalisuselt ühisele kõrgele tasemele.

„Kokkuvõttes tähendas see täielikult uut ja innovatiivset maailmatasemel tehnilist lahendust, seitse kuud väga tihedat tööd, palju kasutajate konsulteerimist ja koolitamist ning mitut puuda ühiselt ära söödud soola,“ ütles Net Groupi juhatuse esimees Priit Kongo ja lisas, et Net Groupi poolt oli projekti läbiviimisega seotud 10 inimest.

Lisaks turvalisusele ning kesksele haldusele on oluline ka Kaitseliidu ressursside kokkuhoid.

„Kaitseliidu kõige märkimisväärsem võit on halduskuludelt, mis vähenevad uue lahenduse kasutuselevõtuga suures osas. Teisalt on nüüd võimalik igapäevaseid (ja ka erakordseid) IT-hooldustöid – näiteks tarkvara uuendamine – teha varasema paari kuu asemel kõigest paari päevaga,“ ütles Kaitseliidu peastaabi side- ja infotehnoloogiaosakonna juhataja Vahur Parve.

Kaitseliidu IT-projekti läbiviimisel oli üks olulisematest eesmärkidest tagada ülim turvalisus ja kasutuskindlus: tänu uuele lahendusele on kõik allüksuste süsteemid keskselt hallatavad ja jälgitavad, mis tagavad vajaliku kõrge turvalisusastme. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052