25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Apple'i foorumi asutaja: Jobs ei võrdu Apple'iga

Eesti Apple'i fännide kohtumispaiga applespot.ee üks asutaja Oliver Kadak kommenteeris Äripäevale, et firma Apple ei tegele isikukultusega ja Apple ei võrdu Steve Jobsiga.

Jobs koos oma tiimiga, kuhu kuuluvad ka Tim Cook, Phil Schiller, Scott Forstall, Jonathan Ive jpt on küll muutnud maailma. "Nad on andnud maailmale Maci, iPodi, iPhone'i ja iPadi ning igal korral muutnud sellega uuesti maailma," kommenteeris Kadak.

Arvutitööstus muutus tema sõnul pärast Maci tulekut, muusikatööstus iPodi tulekuga ja telekommunikatsioon iPhone'ga. Kõigele lisaks suutis iPad muuta arvutitööstust veel kord ja Maci tulekust veelgi edukamalt. "Oleme applespotis näinud ja arutanud, kuidas innovatsioon töötab, kui sinna lisada disain ja teha asjad kasutatavaks ning kasutajale lihtsaks. Jobs on olnud selle näoks ja üks selle vedajatest,“ ütles Kadak.

Ta lisas, et Apple aktsia võib selle uudise valguses mõne päeva või nädala kõikuda, kuid omades applespotis veidi infot tulevaste toodete ja arenevate suundade kohta, ei mõjuta Jobsi kõrvale astumine suures osas Apple'i käekäiku.

Apple'i kui firma edu sõltub eelkõige nüüd kogu juhtkonna tööst. Tundub, et veel sellel aastal ja enne 2012 välja tulevad tooted muudavad Apple'i veel kasumlikumaks – ja seeläbi ka aktsia veelgi edukamaks. Veelkord, väike tagasilöök, nii nagu aktsiaturgudel selliste uudiste puhul kombeks, on loomulik, rääkis Kadak. 

"Meie jaoks applespotis ei võrdu Steve Jobs Apple'iga. See ei ole isikukultus. See on lugupidamine disaini, tootearenduse ja innovatsiooni vastu. Et Jobs sattus olema viimaste kümnendite suurima innovatsiooniga hakkama saanud ettevõtte juht, on kahtlemata üks parimatest asjadest, mis Apple'iga sai juhtuda. Vaatame, mis juhtub järgmise paarikümne aastaga. Tuleb veel mitmeid Steve Jobse, kes muudavad kõike, mis tänaseni on tehtud," lisas Kadak.

Äripäev esitleb 2. septembril Steve Jobsi edu saladusi käsitlevat raamatut ning korraldab temaatilise seminari. Info Jobsi seminari kohta .

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052