23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alibaba väärtus on jõudnud 32 miljardi dollarini

Hiina suurima veebipoe Alibaba Group Holding väärtus tõusis 32 miljardi dollarini (23,7 miljardi euroni), kui investorid eesotsas firmadega DST Global, Temasek Holdings Pte ja Silver Lake ostsid Alibaba töötajatelt 1,6 miljardi dollari eest 5protsendise osaluse firmas.

Selle ostuga tõusis 360 miljoni kasutajaga B2B veebipood turuväärtuselt Hiina kolmandaks internetifirmaks, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Temast ettepoole jääb vaid Hiina suurim interneti otsingumootor Baidu.com, mille väärtus oli neljapäevase aktsia sulgemishinna alusel New Yorgi börsil 43 miljardit dollarit ning Hiina suurim online-mängude tootja Tencent, mis on noteeritud Hongkongi börsil ning mille hinnaks on umbes 37 miljardit dollarit.

Alibaba jälgis selle tehinguga Facebooki ja Twitteri eeskuju, mille omanikud-asutajad on samuti investeerimisfirmadele aktsiaid müünud. Ühelt poolt aitab see firma loojatel töövilju nautida ning teiselt tõmbab veidi maha võimalikke börsiletuleku pingeid. 

DST on tehnoloogiafond, mille taga on Vene miljardär Juri Milner, kes on investeerinud juba selliste tehnoloogiafirmadesse nagu Facebook, Twitter, Zynga, Groupon ja teised. Silver Lake oli seevastu enne Microsofti ostu Skype`i omanik ning kolmas investor Temasek Holdings Pte kuulub Singapuri valitsusele.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052