28. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon võib täna tutvustada oma vastust iPadile

Kuulujuttude põhjal oodatakse, et täna tutvustab Amazon oma kauaoodatud tahvelarvutit, mis madala hinnaga võib pakkuda esmakordselt tõsist konkurentsi Apple'i iPadile, kirjutab Reuters.

Tänaseks on New Yorki kokku kutsutud Amazoni pressikonverents, kuid millest seal räägitakse, ei ole avalikustatud. Tõenäoliselt avalikustatakse seal seitsme tollide ekraaniga tahvelarvuti, millega saab lugeda e-raamatuid, laadida maha digimuusikat ja videomänge ning vaadata jooksvalt filme ning TV-saateid.

Analüütikud ootavad, et tahvelarvuti hakkab maksma umbes 250 dollarit võrreldes Apple'i iPadiga, mille hind algab alates 499 dollarist.

"Kui Amazon hinnastab Kindle Fire'i 250 dollaril, on sellel potentsiaal kujuneda kõige edukamaks konkurendiks iPadile," ütles PiperJaffray analüütik Gene Munster. Ta uuris läinud nädalal 410 tarbijat küsitledes, kas nad ostaksid 599 dollariga kümnetollise iPadi või 249 dollariga seitsmetollise Amazoni tahvelarvuti. Üle 60 protsendi vastasid, et nad ostaksid Amazoni tahvelarvuti, kuid 21 protsenti ostaks iPadi.

"Kõik oleneb hinnast," ütles BGC Partnersi analüütik Colin Gillis. "Et murda tahvelarvutite turule, on tegelikult vaid üks muutuja, millega saab hetkel konkureerida," lisas ta.

Tõenäoliselt tähendab madalam hind seda, et Amazoni tahvelarvutil on vähem "kellasid ja vilesid". TechCrunchi andmetel ei ole Kindle Fire'il kaamerat, erinevalt iPadist.

Munsteri arvates ei kujuta endast enamusele tahvelarvuti kasutajatele lisavidinate puudumine suuri probleeme. PiperJaffray uuringu kohaselt on tahvelarvuti neli peamist kasutusfunktsiooni internetis surfamine, lugemine, videode vaatamine ja mängude mängimine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755