29. september 2011
Jaga lugu:

iPad sai kõige kardetuma konkurendi

Maailma suurim online jaemüüja Amazon.com avalikustas enda esimese tahvelarvuti Kindle Fire, lootes Apple'i iPadilt hakata varastama turuosa tänu väiksemale ekraanile ja enam kui poole võrra madalamale hinnale.

Bloomberg Businessweekiga vestelnud Amazoni juhid ütlesid, et Kindle Fire omab 7-tollist ekraani ja läheb müüki 199 dollari eest, mida on 2,5 korda vähem võrreldes 499dollarilise odavaima iPadiga.

Uus Kindle kasutab firma sõnul Google'i Android operatsioonisüsteemi. Lisaks avalikustas Amazon uut puutetundliku ekraaniga e-lugerit, mida kutsutakse Kindle Touchiks.

Firma tegevjuhi Jeff Bezos usub, et ta suudab rakendada Amazoni tugeva turupositsiooni e-kaubanduses Kindle Fire'i kasuks, luues sellega tõsise konkurendi iPadile pärast Hewlett-Packardi ja Research In Motioni tahvelarvutite ebaedu.

Amazoni e-raamatute, filmide ja muusika müük seadme peal võib oluliselt kompenseerida väiksemaid kasumimarginaale, mis tulenevad seadme madalamast hinnast, ütles Wedge Partnersi analüütik Brian Blair.

"Amazon on tegelikult ainuke teine tegija, ainuke tahvelarvutite tootja, kes suudab pakkuda samu asju nagu Apple," ütles Blair läinud nädalal Bloombergile. "Vaadates nende tootevalikuid, siis neil on pakkuda asju, mida ühelgi teisel tahvelarvutite tootjal praegu ei ole, sest neil on tugev meedia pool."

Kuid Kindle pole nii mõneski aspektis iPadiga võrdne, sest sel puuduvad kaamera, mikrofon ja 3G traadita ühendus. See ei pruugi meelitada inimesi, kellele meeldib iPadi suurem ekraan ja on valmis kõrgemat hinda maksma asjade eest nagu videovestlus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee