7. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefonid lennutasid Samsungi aktsia tippu

Maailma suuruselt teine nutitelefonide tootja Samsung teatas prognoose ületanud kolmanda kvartali kasumist tänu Galaxy nutitelefonide suurele nõudlusele, mis aitas kompenseerida kehva ekraanide ja pooljuhtide müüki.

Samsungi tegevuskasum kolme kuuga oli 4,2 triljonit Lõuna-Korea woni ehk 3,6 miljardit dollarit. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud lootsid keskmiselt näha 3,7 triljoni wonist kasumit. Läinud aastal oli firma kolmanda kvartali kasum 4,86 triljonit woni.

Firma ei avalikustanud puhaskasumi numbrid ega üksuste kaupa teenitud kasumeid ja käibeid. Terve kontserni käibe tõusis 1,9 protsenti, 41 triljoni wonini.

Firma aktsia tõusis täna uudise peale kolme kuu tippu. Samsung on tugevasti võitnud Google'i Android operatsioonisüsteemi populaarsusest, jäädes nutitelefonide turul alla vaid Apple'ile. Lisaks aitas nutitelefonide divisjon pehmendada langevat kasumit firma suurimast harust ehk mälukiipide ja lameekraanide tootmisest.

"Ma olen üsna hämmeldunud," ütles Shinyong Securitiesi analüütik Lee Seung Woo Bloombergile. "Tundub, et nutitelefonide poole pealt tuli suur üllatus," lisas ta.

Samsungi aktsia tõusis päevasiseselt kuni 3%, 881 000 wonini, mis on suurim päevasisene tase alates 8. juulist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052