14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tegi tulemuse, mis pani aktsia rallima

Maailma kõige populaarsema otsingusüsteemi omanik Google Inc. teatas prognoose ületanud käibest ja kasumist tänu üha kerkivale reklaamirahale. Tulemused panid investorid Google'i aktsiale tormi jooksma.

Google'i kolmanda kvartali käive tõusis 7,51 miljardi dollarini. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud lootsid keskmiselt näha 7,23 miljardi dollarilist käibenumbrit.

Kvartaalne puhaskasum tõusis lausa 26% võrra, 2,73 miljardi dollarini. Aasta tagasi oli sama number 2,17 miljardit. Jättes välja teatud kulud oli kasum aktsia kohta 9,72 dollarit, ületades 8,76 dollarilist prognoosi.

Google on üha rohkem teenimas enda reklaamiäriga, sest firmad on pöördumas kulude kokkuhoiu mõttes internetireklaami poole. MagnaGlobali uuringu järgi peaks tänavu otsingureklaamide ülemaailmne maht kasvama 23%, 37,7 miljardi dollarini.

"Otsinguäri on suhteliselt vastupidav majanduslikule aeglustumisele," ütles Benchmark Co analüütik Clay Moran Bloombergile. "Otsinguäril läheb edaspidi suhteliselt hästi. Selle lisab hoogu interneti ja mobiilse interneti kasutajate hulga suurenemine."

Tulemused olid investoritele vägagi meeltmööda. Järelturu kauplemisel tõusis Google'i aktsia Nasdaqi börsil 6,37%, 594,60 dollarini. Sel aastal on Google'i aktsia kukkunud 5,9%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052