14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hein: veebikommentaarium sarnaneb peldikuseinaga

Anonüümsetesse ja ründavatesse veebikommentaaridesse halvasti suhtuv ettevõtja Raivo Hein ütles, et veebikommentaarium sarnaneb pigem peldikuiseina, kui kollektiivse ajuga.

"Eks ma olen enda kohta ka neid (anonüümseid ja ründavaid kommentaare - toim) lugenud ja kui ma praegu kuhugi kommentaare kirjutan, mida juhtub küll väga harva, siis ikka enda nime all," rääkis Hein. "Need inimesed, kes ütlevad, et nad ei loe enda kohta kirjutatud kommentaare ja püüavad näidata, et on tugevad, loevad neid ikkagi ja nutavad patja või on väga kurjad."

Hein märkis, et Päevalehe idee, mille puhul saab kommenteerida ainult sisse logides, ehkki võid kasutada ka varjunime, oli väga hea. "Eesti on aga nii väike, et igaüks tunneb igaüht ja kui sa kommenteerid ka varjunime all, on kommenteerija tegelikult ikka teada," arvas Hein.

Ta lisas: "Päevalehe samm oli omal ajal igatahes väga julge. Ma ei näe veebiterroriga võitlemiseks teisi võimalusi, kui pead kommenteerima oma nime all, end ID-kaardi või mobiil-IDga identifitseerides. Sest see kollektiivne peldikusein häirib küll, kollektiivsest ajust pole siin juttugi."

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755