7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lekkisid 16 000 soomlase andmed

Laupäeval selgus, et rohkem kui 16 000 soomlase andmed lekkisid failide jagamist võimaldanud veebilehelt. Nüüd ringlevad internetis paljude soomlaste sotsiaalkindlustusnumbrid, kodused aadressid, telefoninumbrid ja e-maili aadressid.

Soome infovahetuse valvekoer, organisatsioon Ficora palus inimestel, kelle andmed on lekkinud, mitte haarata ohjasid enda kätte vaid oodata, kuni vastutav osapool nendega ühendust võtab, vahendas YLE. Ficora võrkude turvaülema Erka Koivuneni sõnul võisid andmed lekkida täiskasvanuhariduse keskusest.

Peale andmeleket on tekkinud Soomes mitmeid portaale, mis pakuvad inimestele võimalust kontrollida, ega nende andmed ei ole lekkinud. Ficora sõnul on tegemist kelmusega, mille käigus püütakse inimeste isikuandmeid röövida. 

Andmeturvalisuse ekspert Mikko Hyppönen kahtlustas, et andmeleke tekkis andmete hooletu käitlemise tõttu. Soome politsei on alustanud juba uurimist ja rohkem informatsiooni on loota tänase päeva jooksul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755