22. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP kardab eurotsooni võlakirjakriisi pärast

Hewlett-Packardi majandusaasta viimase kvartali tulemused ületasid analüütikute tambitud prognoose, kuid terveks aastaks välja käidud kasumiprognoos jäi investorite ootustele alla.

Tehnoloogiagigandi kasum näitas viimases kvartalis (lõppes 31. oktoobril) võrreldes aastatagusega koguni 91% tagasiminekut, ulatudes 239 miljoni dollarini (0,12 dollarini aktsia kohta). Erakorralisi kulusid arvestamata teenis HP kasumit 1,17 dollarit aktsia kohta, mida on FactSeti andmeil veidi enam analüütikute keskmisest konsensusest (1,13 dollarit aktsia kohta).

Suure kasumilanguse taga olid kulud, mis kaasnesid HP endise tegevjuhi Leo Apotheker otsusega hävitada firma arengufaasis olnud tahvelarvuti- ja nutitelefoniüksus, ning osa kulusid võeti sisse ka varade mahakandmisest.

Käivet suutis Hewlett-Packard  näidata viimases kvartalis 32,12 miljardit dollarit, mida on 3% vähem kui aasta eest, kuid veidi enam analüütikute ootustest.

1. novembril alanud majandusaastaga soovib HP teenida erakorralisi kulusid arvestamata kasumiks 4 dollarit aktsia kohta (analüütikute keskmine ootus 4,53 dollarit aktsia kohta).

Alates septembrist tippärinaise Meg Whitmani taktikepi all tegutsema hakanud firma teatel on nad Euroopa võlakirjakriisi, pehme tarbijanõudluse ja ettevõtete vähenenud investeeringute tõttu tuleviku suhtes ettevaatlikud.

Enne tulemuste avaldamist jõudis eile Hewlett-Packardi aktsia NYSE börsil langeda 4%. Järelkauplemises on väärtpaber odavnenud veel 2,3%, tasemeni 26,25 dollarit.

Juhul kui ettevõte suudab oma kasumiprognoosi täis teha, ulatub suure tehnoloogiagigandi P/E (hinna/tulu) suhe vaid 6,5ni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052