22. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia aktsia kukub

Nokia aktsia on täna kukkunud kuus protsenti, 4,314 eurole.

Pacific Crest Securitise analüütik James Faucette ütles, et ettevõte müüb tõenäoliselt vähem Windows Phone’i, kui on oodatud.

Faucette prognoosis, et Nokiia võib käimasolevas kvartalis saata tehasest välja alla miljoni Lumia telefoni, kusjuures kunded ostavad seda poest alla poole miljoni.

„Turul on olnud mõnevõrra ülepakutud ootused Nokia suhtes ja Lumia lanseerimise osas, iseäranis arvestades tugevat edasimüüjate huvi, nagu ettevõte seda serveerib,“ ütles ta. „Kui Nokia ei suuda edukalt tagasi võtta kõrgemat hinnasegmenti järgmise paari kvartali jooksul, võib aktsia kukkuda 4 eurole, kus on meie arvates õiglane hind.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755