23. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia Lumia mudelid tegid  Suurbritannias hea stardi

Nokia teatas kolmapäeval uudisteagentuurile Reuters, et firma Lumia 800 müük algas Suurbritannias suurepäraselt.

Esmastel andmetel on sellel telefonil olnud Suurbritannias viimase aja parim esimene nädal. Nokia avaldas ka, et on saavutanud märkimisväärse turuosa Suurbritannia müügikanalites, kirjutas Arvopaperi.

Varem sel nädalal ütlesid mõned analüütikud, et ei usu Lumia edusse.

On veel väga vara teha järeldusi ja neid ei saa teha ka Nokia viimastest kommentaaridest. Tasub pöörata tähelepanu sõnadele, et Nokia tunnistas Lumia stardi viimase aja parimaks. Teiste sõnadega, ilmselt ei olnud tegu kõigi aegade parima müügistardiga. Samuti ei öelnud Nokia midagi telefoni turustamise kohta väljaspool Suurbritanniat.

Analüütik Lee Simpson Jefferies Pangast ütleb ajalehes Guardian, et tema andmetel ei olnud start vilets, kuid ka mitte suurepärane. Ta ootab, et Nokia müüb jõuludeks Euroopas miljon Lumiat.

Seda näitajat saab võrrelda Apple iPhone 4S-ga. Apple müüs esimese kolme päevaga neli miljonit uut telefoni. Selline müügitulemus kuulub siiski ilmselt Guinnessi rekordite raamatusse.

Nokia aktsia hakkas täna tõusma peale hommikust langust, mil aktsia hind langes isegi 4,06 euroni. Õhtupoolel algas langus uuesti.

***

OMX Helsinki üldindeks oli kell 17:16 0,81% languses ning Nokia aktsia kell 17:03 0,72% langusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:03 seisuga olid:

Tõusjad: Revenio Group +4.35%, PKC Group +1.98%, Keskisuomalainen +1.84%, Aspo +1.82%, Tikkurila +1.57%: Citycon -3.24%, Efore -3.80%, Cramo -4.09%, Oriola-KD B -4.46%, Cargotec -5.94%

Langejad

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755