12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Räsitud Olympus avalikustamas tulemusi

Häbistatud ja petuskandaali sattunud kaameratootja Olympus teatas, et avalikustab kolmanda kvartali majandustulemused kolmapäeval, et vältida börsilt mahakandmist.

Maailma suurim endoskoopide tootja sõnul tehakse neljapäeval briifing tulemuste selgitamiseks. Hiljuti tabas firmat skandaal, kus tunnistatu üles, et kokku 30 aasta jooksul on firma peitnud 1,7 miljardi dollari eest investeerimiskahjumeid.

Firma tulevik on skandaali tõttu ohtu sattunud. Isegi kui tulemused avalikustatakse kolmapäeval, võib Tokio börs ikkagi Olympuse aktsiad börsilt eemaldada, arvestades firma varasemaid rikkumisi, kirjutab Reuters.

Olympuse aktsiad tegid täna läbi korraliku tõusu, saavutades kuue nädala kõrgtaseme pärast uudist, et firma tuleb ikkagi vastu 14. detsembri tähtajale.

Kuigi aktsia tõusis täna 8%, siis nende hind on endiselt umbes pool sellest, mis nad maksid enne endise tegevjuhi Michael Woodfordi vallandamist 14. oktoobril, kes kogu skandaali avalikuks tegi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755