12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väga magusad tehnoloogiaaktsiad

Arvutite ja tarkvara tootjate kasumiprognoosid peavad vastu paremini kui ükskõik mis teises sektoris, näidates kindlust, et firmade kulutused aitavad USA majandust rööbastel hoida.

Puhaskasum alates Apple'ist ja lõpetades Oracle'iga kasvab 2012. aastal keskmiselt 11%, prognoosib enam kui 2900 analüütikut, selgus Bloombergi uuringust.

Küll on prognoos kukkunud 2,3% võrreldes selle aasta tipuga , mis on väikseim kahanemine MSCI World Indeksi sektorite nimekirjas. Enim kukkus kommunaalteenuste firmade kasumiprognoos, mis vähenes 29%.

Karud on hetkel aga arvamusel, et prognoos on selgelt liiga kõrge ja investorid riskivad saada samu kahjumeid nagu 2000. ja 2007. aastal, kui tehnoloogiaaktsiad 56% kukkusid.

"Tehnoloogiafirmasid aitab praegu ettevõtete tervisliku seisundi ja kasumlikkuse paranemine," kommenteeris Bloombergile Russell Investmentsi turustrateeg Stephen Wood. "Kui turg hakkab lõpuks fundamentaalnäitajaid hindama, on IT-aktsiad need, mis kindlasti võidavad."

USA kaubandusministeeriumi andmeil tõusid riigifirmade kulutused 2008. aasta tasemele ja investeeringud seadmetesse ning tarkvarasse kasvasid kolmandas kvartalis 15,6%. Uuringufirma Gartner andmetel tõusevad kulutused tehnoloogiale 2012. aastal 2,7 triljoni dollarini ehk 3,9%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052