16. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft näeb tulevikku nii Nokias kui ka Skype'is

Microsofti edasiminekut euroala kriis ei kõiguta, suured plaanid on neil töös nii Nokia kui ka Skype'iga.

Intervjuu Microsoft Internationali presidendi Jean-Philippe Courtoisiga, kes külasteas eile Eestit ning osales majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seminaril.

Kas euroala kriis avaldab kuidagi mõju Microsofti tegevustele?

Ei avalda mõju. Valitsused püüavad kulusid kontrollida ja olla innovatiivsed. Meie pakume neile selleks vahendeid. Ettevõtted püüavad ikka üleilmselt konkurentsivõimelised olla.

Kuidas kommenteerite Danske Banki analüütiku arvamust, et Microsoft ostab tuleval aastal Nokia telefoniäri ära?

Me ei kommenteeri kuulujutte. Me teeme Nokiaga kõvasti koostööd. Oleme sellele pühendunud. Tulin eile Londonist, kus oli meeldiv näha müügil Lumia telefoni, mida ta ka ise kasutab. Mulle meleldib väga see telefon, kuid järgmistel on veel väga palju rohkem applikatsioone. Olen suur sushisõber. Tahtsin teada head sushikohta. Telefon määras mu asukoha ja rakendus otsis ise Facebooki tuttavate kirjeldatud Londoni sushikohtade seast välja paremad ja teatas, et selles suunas tuleb veel 150 meetrit minna. Nokia on väga tugev bränd ja kompanii. Käisin mõne nädala eest Hiinas ja Indias, kus kohtusin sealsete Nokia juhtidega. Nad on hästi turuga kursis, rahul ja optimistlikud.

Milline on Microsoft viie aasta pärast?

Toimub palju suuri arenguid, mida ei pruugita praegu ettegi kujutata. Näiteks televiisor, mis häälkäsklustele või isegi keha liikumisele reageerib. Me usume pilvetehnoloogiasse, kuhu me panustame. See pakub väga suuri võimalusi meile kui ka klientidele. Skype'ki on põhimõtteliselt pilvetehnoloogia. Püüame taasleida Windowsi, mida kasutataks telefonides, tahvelarvutites, telerites ja kes teab veel kus lisaks arvutitele. Me muutume teistele ettevõte jaoks arenguplatvormiks ja nende applikatsioonide müügikanaliks. Mobiiltelefonide opsüsteemi hakkavad kasutama ka teised telefonitootjad, mitte ainult Nokia. Näiteks Samsung. Usun, et Apple kaotab oma liidrirolli. IDC ja Gartneri uuringute kohaselt võib juba lähiaastatel moodustada meie opsüsteemi turuosa veerandi nutitelefonide turust.

Millised Microsofti ja Skype'i plaanid Eestis?

Kui vaadata maailma kaarti ja Eesti väiksust sellel, siis Eesti on väga tugevalt üleesindatud. Me palkame siia inimesi juurde ja teeme koostööd haridusasutustega, et siit tuleks haridussüsteemist ikka rohkem esmaklassilisi talente, kes võiksid kogu maailmas asju edendada. Eestis töötab näiteks Skype'is 28 rahvuse esindajad, mitte ainult eestlased. Lätlased, leedulased, venelased, soomlased, ka mõned prantslased, kellest üks on perega juba kuus aastat Eestis, olles Pariisist ära kolinud. Me alles integreerime Skype'i. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052