16. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijaid ei huvita Nokia uued telefonid

Euroopa tarbijad pole eriti huvitatud Nokia uutest Windows platvormil töötavatest telefonidest. Investeerimispank Exane Paribas tellitud küsitluse kohaselt tekitavad Lumia telefonid palju vähem huvi kui menumudelid Apple iPhone 4S ja Samsungi Galaxy S II.

Exane Paribas langetas Lumia mudelite müügiprognoosi varasemast 2 miljonist allapoole, 800 000 ühikuni, kirjutas Helsingin Sanomat.

Ettevõte küsis 1 300 tarbija ostukavatsusi viies riigis, kus Lumia tuli müüki detsembri alguses. Neist kavatses telefoni ostmist pea 500, millest ainult 2,2 protsenti ütles, et ostab Nokia Windows-telefoni kindlasti.

Exane BNP Paribas langetas ka Nokia aktsia hinnasihi varasemalt 3,70 eurolt 3,30 euro tasemele. Soovitus on endiselt "underperform".

***

Investeerimispanga Goldman Sachs analüütikud arvavad, et Nokia Lumia telefonide turuletoomine toimuvat Euroopas oodatust aeglasemalt. Goldman Sachs langetas Nokia aktsia hinnasihi varasemalt 5,00 eurolt 4,80 euro tasemele.

Teine investeerimispank, Morgan Stanley, peab huvi Nokia Lumia 800 mudeli vastu keskmisest väiksemaks. Samas nentis pank, et veel on liiga vara teha nõudlusest järeldusi.

Apteegiketifirma ja ravimite hulgimüüja Oriola KD andis kasumihoiatuse ning hindab, et jooksva aasta kasumiks tuleb 12-15 miljonit eurot, kuigi varem on prognoositud kasumiks rohkem kui 20 miljonit eurot. Venemaa äri ja eelkõige ravimite hulgimüügi tegevuskahjum nõrgestab oluliselt Oriola tegevuskasumit.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 16:03 0,38% languses ning Nokia aktsia kell 15:49 1,32% languses.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 15:49 seisuga olid:

Tõusjad: Aspocomp Group +4.55%, Outotec +4.10%, Aktia A +3.64%, Konecranes +3.25%, Tikkurila +2.66%: Ilkka-Yhtymä II -2.76%, Talvivaara -3.35%, Oriola-KD B -5.91%, Glaston -6.25%, Uponor -6.33%

Langejad

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052