20. detsember 2011
Jaga lugu:

Suurtehingu nurjumine USAs on Eestile kasulik 

USA telekommunikatsioonifirma AT&T loobus Saksa Telekomile kuuluva T-Mobile USA ülevõtmisest. Ühinemise tulemusel oleks tekkinud suurim USA mobiiliteenuse pakkuja, millega polnud nõus kohalik konkurentsiamet. Eestile võib tehingu katkestamine mõjuda soodsalt.

Eestile mõjub tehingu ärajäämine soodsalt läbi Ericssoni. Nimelt peab AT&T nüüd hakkama investeerima võrguseadmetesse. Neid tarnivad aga peamiselt Ericsson ja Alcatel. Ericsson omakorda toodab nimetatud seadmeid Tallinnas. Seega võib loota, et hakkab suurenema toodangumaht Ericssoni tehases ja sellega koos ka Eesti ekspordinumbrid. "See on hea Ericssonile ja Alcatelile. Nüüd, kui AT & T ei saa võtta üle T-Mobile ja saada suurimaks USA turul, tuleb tal investeerida puuduvasse tootmisvõimsusesse," ütles lehele Dagens Industri Pareto Öhman analüütik Helena Nordman-Knutson.

AT&T maksab Saksa Telekomile katkestustasu, mis hõlmab muuhulgas 3 miljardit dollarit. Lisaks võib Saksa firma nüüd kasutada AT&T võrku ning saab endale soovitud võnkesagedused. AT&T hindas kompensatsioonipaketi väärtust 4 miljardile dollarile. Saksa Telekom teatas, et ootab makse laekumist veel sel aastal.

T-Mobile USA müük oleks esialgsete plaanide kohaselt pidanud toimuma tuleva aasta märtsis, kokku oli lepitud müügisummas 39 miljardit dollarit. Saksa Telekom oleks vabanenud oma murelapsest ning AT&T oleks saanud uued sagedused, mida tal hädasti vaja on. Nimelt ei kannata praegune võrk välja üha kasvavaid andmemahtusid, mida vajavad nutitelefonid.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee