6. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC kasum kukkus iPhone'i ja Galaxy konkurentsi tõttu

Aasia suuruselt teine nutitelefonide tootja HTC pidi vastu võtma viimase kahe aasta esimese kvartaalse kasumi languse, sest head tööd tegevad Apple ja Samsung jahutasid huvi firma telefonidele vastu.

Taiwani firma neljanda kvartali puhaskasum kukkus aastases võrdluses 26% võrra, 11 miljardi Taiwani ehk 364 miljoni USA dollarini. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 11,6 miljardit Taiwani dollarit.

Analüütikute hinnangul jätkub firma müügi ja tellimuste mahtude vähenemine käesolevas kvartalis. HTC telefonide müük aeglustus neljandas kvartalis, sest tarbijad olid rohkem huvitatud Apple'i iPhone'ist ja Samsungi Galaxy-seeria mudelitest.

"Ülitugev konkurents kallimate telefonide segmendis Apple'ilt ja Samsungilt pressis nende müüki väiksemaks," ütles Bloombergile Nomura analüütik Peter Liao, kes soovitab HTC aktsiaid hoida. "Küsimus on selles, kas nad suudavad leida oma konkurentsieelise, mis ei pruugi juhtuda enne teist kvartalit," lisas analüütik.

HTC neljanda kvartali käive kukkus aastases võrdluses 2,5%, 101,4 miljardi Taiwani dollarini, jäädes alla analüütikute prognoositud 103,3 miljardile dollarile. Samas kahanes firma tegevusmarginaal 12,8%ni, mis on viimase kolme aasta madalaim näitaja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052