24. jaanuar 2012
Jaga lugu:

Eesti domeenide arv jõudis Soome tasemele

2012. aasta alguses jõudis Eesti .EE domeenide registreerimise arvult elaniku kohta Soome rahvusdomeeni .FI registreerimise tasemele, ehk 1000 elaniku kohta on mõlemas riigis kasutuses 50 rahvuslikku domeeni.

2011. aastaga möödus Eesti domeenide registreerimise arvult Lätist ja Leedust, kus on kõnealune number mõlemal võrdselt 43, teatas Eesti Interneti Sihtasutus.

„Statistika näitab, et muudatused, tänu millele on igal eraisikul ja juriidilisel isikul vabadus registreerida enda jaoks vajalikke domeeninimesid piisaval hulgal, on hästi vastu võetud,“ ütles Eesti Interenti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

„Registreeritud domeenide hulk võimaldas ka domeeni registreerimise tasu alandada ning trend mõjub tasule positiivselt ka tulevikus, mis paralleelselt peaks registreerimise aktiivsusele jällegi hoogu juurde andma.“

„Võiksime kindlasti näha vaeva selle nimel, et kaugemas tulevikus oleks oma .EE domeen igal Eesti inimesel, kes e-posti ja internetti aktiivsemalt kasutab,“ ütles Kauts.

Eesti Interneti SA on Vabariigi Valitsuse ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) poolt asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni ja sellega seotud infrastruktuuri haldamine.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt