24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fits.me võis saada välisinvestoritelt raha

Virtuaalse proovikabiini ja robotmannekeenide arendamisega tegelev Fits.me võib Äripäevale teadaolevalt saada lähinädalate jooksul rahvusvahelise finantssüsti.

Fits.me juht ja kaubamärgi omanikfirma Massi Miliano suuromanik Heikki Haldre rõõmustas täna öösel Facebookis, et täna oli Fits.me jaoks tegemist väga tähtsa päevaga. „Ehkki ma põlen põnevusest, et teile uudist rääkida, ei saa ma seda konfitentsiaalsusnõete tõttu teha. Tõenäoliselt tuleme pressiteatega välja järgmisel nädalal,“ märgib Haldre.

Eesti Väärtpaberikeskuse andmeil on viimaste päevade jooksul Massi Miliano omanikestruktuur muutunud. Kui selle aasta alguseni kuulus firma kümnele Eesti erainvestorile, kellest suurimad olid Heikki Haldrele kuuluv ICS Private Investments OÜ (39,1%), Eesti Arenguford (20%) ja Paul Pärlinile kuuluv OÜ Väike Täring (17%), siis möödunud reedel on kõik Massi Miliano aktsiaid liikunud Fits.me Holdings Limited kontole.

Haldre kinnitas, et uudis Fits.me kohta on lähinädalatel tulemas, kuid ei soostunud seda veel täpsustama. 

„Eks start-up ettevõtted tegelevad 100% ajast kapitali kaasamisega ja klientide leidmisega,“ jäi Fits.me juht veel salajaseks. Samas ei lükanud ta ka täiendavat rahvusvahelist kapitali kaasamise spekulatsiooni ümber.

Kõik majandusaastad on Fits.me omanik Massi Miliano lõppenud põhitegevusest tuleva müügikäibeta ning kahjumis. 2010. aasta kahjum lähenes 7 miljonile kroonile. 2011. aasta hakkas Massi Miliano siiski klikipõhiseid arveid välja kirjutama ning investeeringuid tagasi teenima.

Eesti riskikapitalifirmadest sai selle aasta alguses investoritelt võimsa 4,2 miljoni dollarise rahasüsti GrabCAD. Esimese suure rahvusvahelise rahasüsti sai nn inseneride Facebook juba eelmise aasta suvel, kui riskiinvestoritelt kaasati 1,1 miljonit dollarit.

Eelmise aasta kevadel muutus sarnaselt Massi Miliano omanikestruktuurile ka GrabCADi omanikering ning kohalike investorite asemel tõsteti aktsiaid Crabcad Inc. kontole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755