25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook kui hiiglaslik tööbörs

Konsultatsiooni- ja audiitorfirma Deloitte avaldas eile uuringu tulemused, milles selgub, et internetihiid Facebook on 2011. aastal otse või kaudselt aidanud kaasa 232 000 uue töökoha loomisele Euroopas, sh Prantsusmaal ligi 22 000, vahendab Le Parisien.

Suurimat hõivet pakkunud valdkonnad on tarkvaraarendus, internetiga seonduv, meediaagentuurid, turundusvaldkond ja side.

Raporti järgi on Facebooki majanduslik aktiivsus Euroopa Liidu 27 riigis ja Šveitsis umbes 15,3 miljardit eurot. Deloitte toob välja FB suurimad mõjutajad Euroopas: Suurbritannia ja Saksamaa (2,6 mld eurot), Itaalia (2,5), Prantsusmaa (1,9) ja Hispaania (1,4). Need riigid moodustavad 73% Euroopa FB majandusmõjust.

Eraldi Eesti andmeid see uuring ei kajasta.

FB ühendab kogu maailmas 800 miljonit kasutajat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755