25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: Ericssoni tulemused pessimistlikuks ei tee

Mina Ericssoni tulemuste suhtes pessimistlik poleks. See ei ole kindlasti suurem trend, sest andmeside ja interneti vajadus kasvab, arvas EMT juht Valdo Kalm. 

„Eks põhjus on selles, et mõni klient kukkus ära või tellis vähem,“ kommenteeris Kalm Ericssoni neljanda kvartali kehvasid majandustulemusi.

Seda, kas Ericssoni nõrgad tulemused ka Eesti eksporti mõjutavad, on Kalmu sõnul raske öelda. „Nad võivad sutsuke mõjutada, aga ma ei tea, kuhu täpselt läheb Eesti tehase eksport. Veidi mõjutasid eelmisel aastal tulemusi ka Jaapani maavärin, nii et Ericssoni puhul on põhjuseid mitmeid,“ lausus Kalm.

EMT jaoks oli möödunud aasta rekordiline tugijaamade ehitusaasta ning firma saab seadmeid Eesti Ericssoni tehasest. „Ehitasime kõige rohkem 3. ja 4. põlvkonna jaamasid terve EMT ajaloo jooksul. Meil oli väga kõva investeeringute aasta ja järgmisel aastal teeme samamoodi väga suure arvu,“ rääkis Kalm sellest, et Eestis on nõudlust küll. 

Lisas Eestile olevat nõudlus suur ka Lõuna-Ameerikas ja Aasias. Kui maailmas on 7 miljardit inimest, siis mobiiltelefone kasutab Kalmu sõnul juba 3-4 miljardit, kuid internetti vaid 2 miljardit. „See näitab, et internetikasutus kasvabki väga palju tänu mobiilsidele. Arengumaadesse pole ju mõtet kaableid vedada, vaid viia mobiilside kaudu internet kasutajani. See on vesi Ericssoni veskile,“ arvas juht.

Maailma suurim mobiilsidevõrgu tootja Ericssoni neljanda kvartali kasum tuli kõvasti alla analüütikute ootuste. Ericssoni neljanda kvartali kasum kahanes aastaga 66 protsenti, 1,5 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 4,24 miljardi Rootsi kroonist kasumit. Kasum aktsia kohta vähenes 73 protsenti, 0,36 Rootsi kroonile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052