25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palm: Ericssoni tõttu on tööstustoodang oluliselt langenud

Ericsson Eesti ekspordimahtude alanemine on peamine põhjus, miks oleme alates eelmise aasta septembrikuust täheldanud eduka tööstustoodangu haru ligi 50%-st langust, rääkis Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.

“Ericssoni tulemused on märk sellest, et Euroopa majanduse jahtumine mõjutab laiemalt ettevõtete kapitali mahukamaid investeeringuid sealhulgas võrkude operaatorite poolt,” kommenteeris Palm Ericssoni neljanda kvartali nõrku majandustulemusi.

Palm lisas, et uute tehinguteni jõudmine on tänases määramatus olukorras keerulisem ning võtab rohkem aega.  Ericsson Eesti ekspordimahtude alanemine on tema sõnul peamine põhjus, miks oleme alates eelmise aasta septembrikuust täheldanud eduka tööstustoodangu haru, arvuti- ning elektroonikaseadmete mahu ligi 50%-st langust. Viimastel kuudel on antud harus mahud püsinud aga juba stabiilsed, märkis ökonomist. 

Maailma suurim mobiilsidevõrgu tootja Ericssoni neljanda kvartali kasum tuli kõvasti alla analüütikute ootuste. Ericssoni neljanda kvartali kasum kahanes aastaga 66 protsenti, 1,5 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 4,24 miljardi Rootsi kroonist kasumit. Kasum aktsia kohta vähenes 73 protsenti, 0,36 Rootsi kroonile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052