25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP lubab jõudsale kasumikasvule lisa

Saksamaa tarkvaragigant SAP teatas oluliselt kasvanud neljanda kvartali kasumist ja ütles, et ootab kehva majanduse kiuste kasvu jätkumist.

SAP teenis kvartaliga 1,2 miljardit eurot, samas kui aasta tagasi teeniti vaid 434 miljonit, kirjutas Wall Street Journal. Ettevõtte käive kasvas aastatagusega võrreldes 4,06 miljardilt 4,5 miljardi euroni.

Firma sõnul kasvab tarkvara ja tarkvaraga seotud teenuste osutamine, mille alla kuulub ka uute litsentside väljastamine ja hooldamine, sel aastal 10-12%. Terve aasta peale loodab firma teenida tegevuskasumit vahemikus 5,05-5,25 miljardit eurot. Läinud aastal oli vastav number 4,71 miljardit.

SAP on seni suutnud väga hästi vastu panna majanduskeskkonna nõrgenemisele. Nädalad tagasi teatas firma, et ületas 2011. aasta käibe ja marginaali prognoosid tänu litsentsimüügi 16% kasvule. Firma teenis sellega viimases kvartalis 1,74 miljardit eurot.

"2012. aastasse sisenedes on meil suurepärane impulss," ütlesid firma kaastegevjuhid Bill McDermott ja Jim Hagemann Snabe.

Läinud aastal oli SAP käive 14,26 miljardit eurot ning firma kavatseb selle numbri 2015. aastaks kasvatada 20 miljardi euroni. Seejuures loodab firma kasvatada kasumimarginaali 35%ni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052