2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanal 2 lähimal ajal vabalevist lahkumas pole

Kanal 2 vabalevist lähiajal lahkumas ei ole, kuigi on suur soov hakata kaablioperaatoritelt tasu saama, ütles Kanal 2 juht Urmas Oru. 

E24 kirjutas, et nendega suhelnud ja kohalikku telemaastikku hästi tundva anonüümse allika andmetel kaaluvad telekanalid TV3 ja Kanal 2 vabalevist lahkumist, mis võib aset leida juba sel suvel.

“Lähiajal kindlasti mitte,” kõlas Oru vastus küsimusele, kas Kanal 2 on vabalevist lahkumas. Mis võiks olla lähiaeg? Oru sellele otseselt ei vastanud, märkides vaid, et nende eesmärk on jõuda kaablioperaatoritega tasu maksmises kokkuleppele.

“Suured tenekanalid on jätkuvalt huvitatud oma vaatajatest, kes on meie vara ja armastus, ega me neid kergekäeliselt ära anda taha. Me loodame, et seadusandja saab aru, et ebamõistlik olukord, mis praegu on, vajab lahendamist,” rääkis Tele 2 juht.

Telekanalid tahaksid saada kaabellevioperaatoritelt tasu oma programmi taasesitamise eest.

Oru ei uskunud, et kaablioperaatoritel võiks olla põhjust telekanalitele makstav summa televaatajale üle kanda. “Need summad, mida telekanalid täna küsivad ja mida nad eeldavad, et kaablioperaatorid võiksid maksta, on sendid. Kindlasti ma ei näe, et ühe tavalise inimese pakett peaks nüüd selle arvel oluliselt kallimaks minema. Kõik teised telekanalid saavad operaatoritelt tasu, välja arvatud Kanal 2 ja TV3,” rääkis Oru. “Kodumaised kanalid on kindlasti teleäri vedajad.”

“See pole ju ammu saladus, et kanalid tahaksid kaablite käest raha saada ja see vaidlus käib siin tükk aega. Anonüümne allikas on keegi kaablioperaatorite kõneisik, kes püüab mingit positsiooni saavutada,” arvas Oru võimalikust spekulatsioonide tekkimise allikast. “See on kõik, mis selle taga võib olla.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755