2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera tulemus tuli jälle alla ootuste

TeliaSonera suutis juba neljandat kvartalit järjest raporteerida analüütikute oodatust viletsamast tulemusest, vahendab Bloomberg.

Neljanda kvartali kasum vähenes aastaga 5,31 miljardilt Rootsi kroonilt 4,97 miljardile. Käive kasvas ühe protsendi, 27,1 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 5,2 miljardi Rootsi kroonist puhaskasumit 27 miljardi kroonise käibe juures.

Tulemust mõjutasid investeeringud G4 võrkudesse, millele puudub nutitelefonikasutajatest massiturg, ning vilets rubla ja Türgi liiri kurss.

„Rootsis katab meie G4-võrk nüüd üle 200 asula ning see kasvab 2012. aastal iga päev ühe linna või küla võrra,“ ütles juhatuse esimees Lars Nyberg. „Otsime jätkuvalt uusi võimalusi olemasolevatelt ja lähiturgudelt.“

TeliaSonera teeb ettepaneku maksta 2,85 Rootsi krooni dividendi aktsia kohta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755