5. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

“Teiste õnnetus on meie õnn”

Kui midagi rikki läheb, siis oleme meie õnnelikud, ütleb reedel ilmunud Äripäeva dividendide edetabelis 114. kohal asuv Tiit Aruvee. 

Aruvee firma Staadioni Mobiiltelefonid sai nime tänava järgi, kus firma varem tegutses. "Tartus me näiteks oma asutust sellise sildiga pidada ei saaks. Tartus asub Staadioni tänaval hullumaja," naerab Tiit Aruvee. Juba viis aastat asub ettevõte Tallinnas Tondi tänaval. Aruvee firma parandab mobiiltelefone ja peamine tulu tuleb Nokia mobiiltelefonide garantiiremondist.

"Tulu sõltub Nokia müüdud telefonide hulgast, aga praegu pole hõisata midagi. Kui Nokia ei müü, siis pole ka meil midagi parandada," ütleb Aruvee. "Teiste õnnetus on meie õnn. Kui midagi rikki läheb, siis oleme meie õnnelikud," muigab Aruvee ja lisab, et kui poleks Nokia garantiiremonti, siis võiksid nad päevapealt uksed kinni panna.

Harv dividendide maksja

Aruvee võttis 2010. aastal dividendidena välja 289 000 eurot. "See raha on aastat kümme kogunenud. Ma ise ka ei mäleta, tuleb paberitest vaadata. Ma pole ka väga suur kulutaja," räägib ta. "Kui need rahanumbrid isegi paistavad nii ilusad, ei tähenda see, et äri väga õitseb. Aga eks mingil hetkel on vaja midagi välja ka võtta."

Ettevõttesse on ta ise investeerinud, ning tehnika on kahtlemata kallis. Aruvee sõnul maksab üks aparaat 10 000-20 000 eurot ja neid aparaate on vaja 8.

"Aparatuur maksab väga palju ja see ei teeni end elu sees välja. Vähemalt Eestis mitte, sest meil pole turgu ega inimesi. Ja mingeid põllumajandustoetusi ma ju ei saa, keegi ei anna ühtegi penni, kõik tuleb endal teenida. Kõiki investeeringuid ei saagi teha," räägib Aruvee.

Ta vabandab, et peab kõne lõpetama, sest töö tahab tegemist. "Mul juba inimesed ootavad," täpsustab Aruvee. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755