9. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene veebileht kaupleb brittide pangaandmetega

Ühe Briti panga tuhandete klientide kontonumbrid ja salasõnad on avalikult müügis Venemaa veebilehel vaid 22 euro eest, kirjutab oma avastusest Mail Online.

Venemaalt pärit kurjategija pakub Briti krediitkaarte kõigi detailide ja kaardiomanike isikuandmetega hinnaga 22 eurot tükist. 230 euro eest pakutakse ligipääsu Briti pangakontole, mille krediidilimiit on ligi 10 000 eurot.

Väljaanne selgitab, et kurjategijad võivad varastada isikuandmeid mitmel moel. Kõige levinum on nakatada ohvri arvuti viirusega. Pangakaardi PIN-koodi ja muid detaile võib aga kopeerida seadmega, mida kutsutakse kübaraks ja mis on ühendatud sularahaautomaadiga.

Mail Online'i andmeil toob varastatud andmete kasutamine Suurbritannia pankadele aastas 370 miljonit eurot lisakulu. Pangad ei taha sellest meelsasti rääkida, kuid sellise varguse korral hüvitatakse kliendile kogu kahju.

Väljaanne teavitas oma avastustest ka politseid ja vastavaid ametiasutusi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052