22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia tõus Euroopas on alanud

Viimased andmed näitavad, et Nokia Lumia telefonidel läheb Euroopas põhjendatult hästi. Mitmetes Lääne-Euroopa riikides on Lumia 800st saanud tõeline müügihitt, kirjutab New York Times.

Austrias on Lumia 800 võrguoperaatori Orange enimmüüdud telefon. Londonis tõstis Lumia 800 müük Windows Phone 7 turuosa aastaga 0,4 protsendilt 2,2 protsendini, selgub Kantar WorldPaneli andmetest. Kõige rohkem Lumia telefone saadeti eelmise aasta neljandas kvartalis Saksamaale – 200 000.

"Euroopa on traditsiooniliselt olnud Nokiale väga tugev turg, kuid peale iPhone'i tulekut on Nokia sattunud surve alla," ütles uuringufirma Canalys peaanalüütik Pete Cunningham. "Nad avastasid end olevat väga suures konkurentsis, kuid see on algus Nokia taastumisele."

Cunninghami sõnul läheb Nokia uuel Lumia telefonil erakordselt hästi Londonis, kus operaatorfirma Orange pakub igale kliendile, kes ostab Lumia 800 kaheaastase lepinguga, tasuta konsooli Xbox 360.

Kuigi Nokia on ilmutamas positiivseid märke, on Soome telefonitootjal käia veel pikk tee, et madalseisust välja tulla. Nokia on jätkuvalt maailma suurim mobiiltelefonide valmistaja, arvestades nii nutitelefone kui ka tavatelefone, kuid tema ülekaal globaalsel turul on hajunud.

Eelmisel aastal kukkus Nokia osakaal telefonide turul 23,8 protsendini. 2010 oli see 28,9 protsenti, selgub Gartneri andmetest. Apple'ist on saanud aga maailma suurim nutitelefonide valmistaja.

Järgnevatel kuudel teeb Nokia Lumia 900 debüüdi Ameerika Ühendriikide turul. Hinda pole veel avalikustatud, kuid Nokia teatas, et kavatseb hinnaga olla küllaltki nõudlik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932