23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hewlett-Packard teenis kvartaliga 30 miljardit tulu

Hewlett-Packard teenis 31. jaanuaril lõppenud majandusaasta esimeses kvartalis 30 miljardit USA dollarit puhastulu, mis on 7% vähem kui aasta tagasi.

Tulu aktsia kohta (EPS) vähenes 38 protsenti, 0,73 dollarile. Maksujärgseid kulusid mitte arvestades (non-GAAP) langes tulu aktsia kohta 32%, 0,92 dollarile. Esimese kvartali non-GAAP tulemused ei sisalda 19 senti aktsia kohta maksudejärgset kulu, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

HP Ameerika piirkonna tulud vähenesid esimeses kvartalis 9%, 13,2 miljardi dollarini, Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas 4%, 11,7 miljardi dollarini ning Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas 10%, 5,2miljardi dollarini. Valuutakursi muutusega korrigeerides oli tulude langus Ameerikas 8%, Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas 5% ning Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas 12%.

Väljapoolt USAd teenitud tulud moodustasid esimeses kvartalis 66% HP kogutulust. Seejuures vähenesid Brasiiliast, Venemaalt, Indiast ja Hiinast teenitud tulud 13%, moodustades 10% HP kogutuludest.

Teise kvartali tuluks aktsia kohta prognoosib ettevõte 0,68-0,71 dollarit raamatupidamistava järgi ning non-GAAP tuluks 0,88-0,91 dollarit. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset tulu 20 senti aktsia kohta.

HP ootab kogu 2012. aasta tuluks aktsia kohta ligikaudu 3,20 dollarit raamatupidamistava järgi ning vähemalt neli dollarit non-GAAPi järgi. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset tulu 80 senti aktsia kohta, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755