23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA ja Kreeka kahjustavad Deutsche Telekomi kasumit

USA ja Kreeka äride kahjumite tõttu 1,34 miljardi eurose kvartalikahjumi saanud Deutsche Telekom ennustab, et sissetulekud kahanevad veelgi sel aastal.

Saksamaa suurim telekommunikatsioonifirma teatas, et kasum enne intresse, depretsiatsiooni ja amortisatsiooni küündib sel aastal 18 miljardi euroni, mida on 3,7% vähem, kui läinud aastal.

Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 18,5 miljardi euro suurust numbrit. Deutsche Telekomi neljas kvartal pöördus kahjumisse 3,3 miljardi euro väärtuses varade ümberhindamisel nii USAs kui Euroopas.

"Nad on enda väljavaates rohkem ettevaatlikud, mis on suuresti tingitud USA madalamatest ootustest," ütles Bloombergile Macquarie analüütik Guy Peddy. "Terve Euroopa telekomisektor on kannatamas kasumi ja käibe struktuurse languse käes. Deutsche Telekomi numbrid vaid kinnitavad seda trendi," lisas analüütik.

Deutsche Telekomi aktsia Frankfurdi börsil oli keskpäevaks kukkunud 2,77%, 8,72 euroni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052