3. märts 2012
Jaga lugu:

Internet uinutab mõistuse

Mullu Pulitzeri kirjanduspreemiale kandideerinud Nicolas Carri raamat “Triiv madalikule” on nüüd loetav ka eesti keeles. Raamatus hoiatab autor meid interneti ohtude eest – ta väidab, et internet sunnib meie aju teistmoodi tööle ja teeb meid rumalamaks.

Lõik raamatust:

Viimaste aastate jooksul on mind vallanud ebamugav tunne, et keegi või miski nokitseb mu aju kallal, suunab ringi närvisignaale, programmeerib ümber mälu. Mu mõistus ei ole kadumas – vähemalt minu arust –, kuid see on muutumas. Ma ei mõtle enam nii, nagu varem. Märkan seda kõige selgemalt lugedes.

Varem oli raamatusse või pikka artiklisse süvenemine lihtne. Mõistus haakus narratiivi käänakutesse või argumentatsiooni kurvidesse ning ma veetsin tunde, jalutades mööda pikki proosaradu. Nüüd juhtub seda harva. Praegu kipub mu keskendumisvõime lehekülje või paari järel hajuma. Muutun kärsituks, kaotan järje, hakkan otsima muud tegevust. Pidevalt on tunne, et pean oma isemeelset aju teksti juurde tagasi tirima.. varem loomulikult tulnud süvalugemine on muutunud keerukaks.

Tasub lugeda: Nicolas Carr, “Triiv madalikule. Mida internet meie ajuga teeb”

Raamatu leiad ÄP raamatuklubist: http://www.raamatuklubi.aripaev.ee/Book.aspx?ID=d6bc04f8-dd4e-49f3-801f-1c7345d2b26f

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt