19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS toetab IKT klastrit 455 000 euroga

EAS otsustas toetada üht esimestest klastritest, Eesti IKT klastrit 455 000 euroga. Projektis osaleb 18 partnerit, toetuse saajaks on Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit.

Klastri eesmärgiks on toetada  IKT ettevõtete ja teiste majandusvaldkondade ülest koostööd ja aidata seeläbi kaasa nende konkurentsieelise saavutamisele läbi IKT lahenduste tootestamise ja turundamise. Tegevusi viiakse läbi neljas valdkonnas, milleks on koostöö, ekspordi arendamine, inimressursi ja kompetentside arendamine ning innovatsioon.

"Infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni valdkonna arendamine on Eesti jaoks jätkuvalt väga olulisel kohal. IKT klaster on arendanud koostööd erinevate sektoritega, et välja selgitada, kuidas tõsta ettevõtjate konkurentsivõimet IT laiema kasutamise kaudu," kommenteeris EASi klastrite arendamise programmi koordinaator Tiiu Evert.

Koostöö on tema sõnul olnud tulemuslik, sest sellest on kasvanud välja mitmed erinevad algatused, mis lähiajal muutuvad koostööprojektideks. "Klastrisse koondudes on erinevate valdkondade ettevõtjatel, teadusasutustel ja teistel organisatsoonidel võimalik palju edukamalt  koostööd arendada, et suurendada seeläbi ekspordikäivet ja ettevõtete konkurentsivõimet," märkis Evert.

Klastri partneriteks on Baltic Computer Systems OÜ, BCS Itera AS, Columbus IT Partner Eesti AS, Datel AS, Elion Ettevõtted AS, Ericsson Eesti AS, Fujitsu Services AS, Itella information AS, Microsoft Estonia OÜ, Net Group OÜ, Regio AS, Sertifitseerimiskeskus AS, Smartlink OÜ, Webmedia Goup AS, SA Tallinna Teaduspark Tehnopol, Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Ülikool ja Tallinna Ülikool.

Projekti kogumaht on 650 000 eurot, millest toetus moodustab 70% ehk 455 000 eurot. Klastrite arendamise programmi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Perioodil 2009–11 on EAS toetanud 16 täisklastri arendamist kogusummas 7,4 miljonit eurot. Klastrite programmi eelarve perioodil 2008–12 on 9,46 miljonit eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052